کارشناس مسئول: سرکار خانم مریم سلجوقی
مدرک تحصیلی:  کارشناس پرستاری


شماره تماس بخش : 02433131324 

محل دستیابی: درمانگاه تکامل و نوتوانی کودکان و شیرخواران - طبقه اول - درمانگاه های تخصصی و فوق تخصصی مرکز آموزشی و درمانی آیت ا... موسوی زنجان


معرفی و رسالت واحد تست های تکاملی تشخیصی و غربالگری:

 

تست های تکاملی ASQ و Bayley در کودکان از 2 ماهگی تا پایان 66 ماهگی جهت غربالگری و تشخیص و بررسی انجام می شود.

تست های ASQ پنج حیطه را ارزیابی می کند که شامل موارد زیر می باشد:

1 حرکات درشت

2 حرکات ظریف

3 برقراری ارتباط

4 شخصی – اجتماعی

5 حل مسئله

در تست های ASQ متناسب با سن کودک برای حیطه های مختلف پنجگانه سوالاتی طراحی شده است که بر اساس نوع پاسخ والدین، امتیازدهی صورت می گیرد. همچنین در پایان تستها، تعدادی سوال کلی نیز طراحی گردیده است و آیتم هایی را که در تست ها وجود ندارند، مورد بررسی قرار می دهد.

در سنین زیر دو سال، فاصله انجام تست ها، هر دو ماه یکبار می باشد که پس از دوسالگی فاصله انجام غربالگری افزایش می یابد.

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی (W.H.O: World Health Organization) اگر ارزیابی اختلالات تکاملی صرفا با معاینه پزشک و علایم خطر ارزیابی گردد، 20 تا 30 درصد اختلالات تکاملی کودکان شناسایی می گردد، در حالی که اگر آزمون های غربالگری مانند تست های ASQ انجام شود، 80 تا 90 درصد کودکان با اختلالات تکاملی شناسایی می شوند.

اگر نتیجه تست های ASQ مختل باشد، طبق تشخیص تست های Bayley نیز انجام می پذیرد.